Πορτοκαλόπιτα σαν φλαν

Αυτή η πορτοκαλόπιτα έχει ως βάση μια ντελικάτη, εύθρυπτη ζύμη και για γέμιση μια πλούσια, ζουμερή και φουλ αρωματική κρέμα πορτοκαλιού.

21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε φλαν με πορτοκάλι, ξεκινάμε με τη βάση.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον κρόκο με τον χυμό και αφήνουμε στην άκρη.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, την άχνη και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό έως ότου γίνουν ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος. Συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτοντας σταδιακά το μείγμα κρόκου- χυμού, χωρίς να το παρακάνουμε, για να μη λιώσει τελείως το βούτυρο.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή