Υλικά
Μερίδες: 6
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασόλια με λιαστή ντομάτα, μπέικον και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό (ή ζωμό λαχανικών, αν έχουμε) και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το λεμόνι, το βαλσαμικό, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
- Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
- Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζουμε στα πιάτα τη φασολάδα και σκορπίζουμε το μπέικον, τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό
Πηγή: Γαστρονόμος