Φασόλια με λιαστή ντομάτα, μπέικον και φέτα

Φασόλια με λιαστή ντομάτα, μπέικον και φέτα

Πιο πλούσια φασολάδα δεν έχετε ξαναφάει. Μαγειρεμένη με λιαστές ντομάτες και πιπεριές Φλωρίνης, ενισχυμένη με μπέικον και φέτα, είναι θρεπτική και πολύ χορταστική.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε φασόλια με λιαστή ντομάτα, μπέικον και φέτα, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα με τα κρεμμύδια για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Ρίχνουμε τα φασόλια, αλατοπίπερο και περίπου 1 λίτρο νερό (ή ζωμό λαχανικών, αν έχουμε) και βράζουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μισομαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε το λεμόνι, το βαλσαμικό, τις πιπεριές Φλωρίνης και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια.
  4. Ρίχνουμε τη λιαστή ντομάτα και το σέλινο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσει.
  5. Το στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζουμε στα πιάτα τη φασολάδα και σκορπίζουμε το μπέικον, τον μαϊντανό, τη φέτα και τον βασιλικό

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή