Κέικ-μηλόπιτα

Είναι κέικ, είναι μηλόπιτα, είναι και λίγο ταρτ τατέν, αφού το ψήνουμε και το αναποδογυρίζουμε. Όπως να το πούμε, πάντως, το ζήτημα είναι ότι είναι πεντανόστιμο.

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

50′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Τεμάχια: για ταψί 28 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κέικ-μηλόπιτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  2. Αλείφουμε το ταψί με 30 γρ. από το βούτυρο.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το υπόλοιπο βούτυρο με τη λευκή ζάχαρη για περίπου 5 λεπτά μέχρι το μείγμα να αφρατέψει.
  4. Κόβουμε τη βανίλια κατά μήκος στη μέση και σέρνουμε τη λάμα του μαχαιριού για να πάρουμε τα αρωματικά σποράκια από το εσωτερικό του λοβού.
  5. Στη συνέχεια, τα ρίχνουμε στο μείγμα του βουτύρου.
  6. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να ασπρίσει.
  7. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα, μέχρι να ενσωματωθεί.
  8. Σκορπίζουμε στον πάτο και στα τοιχώματα του ταψιού την καστανή ζάχαρη.
  9. Στρώνουμε τα μήλα έτσι ώστε να καλύψουν τον πυθμένα.
  10. Σκορπίζουμε τις σταφίδες και τα καρύδια.
  11. Έπειτα, αδειάζουμε το μείγμα του κέικ.
  12. Ψήνουμε για 45 – 50 λεπτά. Ελέγχουμε βυθίζοτας ένα μαχαίρι στο κέντρο του κέικ. αν βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο, διαφορετικά ψήνουμε λίγο ακόμη.
  13. Μόλις κρυώσει το κέικ-μηλόπιτα, τα αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 114.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή