Ριζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες

Ριζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες

Έχετε δοκιμάσει να μαγειρέψετε αστεράτο ριζότο στη χύτρα; Μελωμένο, με βαθιά γεύση, λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και φίνα επίγευση, αυτό το ριζότο είναι μοναδικό. Τα ετοιμάζουν στο Gorlomi, το εστιατόριο που επάξια είναι μέσα στη Λίστα του Γαστρονόμου, με τα 100 καλύτερα μαγαζιά της Αθήνας, τώρα!

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 3-4

Για το ριζότο

Για τις καραβίδες

Διαδικασία

Ριζότο

  1. Για να ετοιμάσουμε το ριζότο στη χύτρα με σαφράν και καραβίδες σε χύτρα ταχύτητας βάζουμε το ρύζι, το σαφράν, τον ζωμό και λίγο αλάτι.
  2. Κλείνουμε τη χύτρα και τη βάζουμε σε λειτουργία.
  3. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά από τη στιγμή που θα ανέβει η βαλβίδα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε όσο πρέπει για να ανοίξουμε το καπάκι.
  5. Ανοίγουμε το καπάκι, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, την παρμεζάνα και το βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να χυλώσει το ριζότο

Καραβίδες

  1. Παράλληλα, σε ένα σκεύος απλώνουμε τις καραβίδες και τις μαρινάρουμε για 2-3 λεπτά με το ελαιόλαδο, το ξύσμα πορτοκαλιού, λίγο αλάτι και τον χυμό λεμονιου
  2. Σε αυτά τα λίγα λεπτά θα έχουν τον χρόνο «να ψηθούν» ελαφρά από τη μαρινάδα.
  3. Αν όμως θέλουμε, μπορούμε να τις σοτάρουμε σε ένα καυτό αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά για 1/2 – 1 λεπτό, μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις περιχύνουμε με τη μαρινάδα.
  5. Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα και από πάνω τακτοποιούμε τις καραβίδες.

Πηγή: Γαστρονόμος 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή