Το κοκκινιστό μοσχάρι της Ελένης Ροδά

Το κοκκινιστό μοσχάρι της Ελένης Ροδά

Η γνωστή ερμηνεύτρια και εξαιρετική οικοδέσποινα Ελένη Ροδά μας έδωσε τη συνταγή της για μοσχάρι κοκκινιστό, σερβιρισμένο με ρύζι σε φόρμα.

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

2 ώρες και 15′ μαγείρεμα

Σύνολο: 2 ώρες και 35′

Υλικά

Μερίδες: 6-8

Για το μοσχάρι

Για το πιλάφι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοκκινιστό μοσχάρι με ρύζι σε φόρμα, πρώτα στεγνώνουμε καλά το κρέας.
  2. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος μαζί με πιπέρι για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και τον πελτέ και ανακατεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να καβουρδιστεί και ο πελτές.
  5. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα και νερό τόσο που να καλύπτει όλα τα υλικά.
  6. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά.
  7. Προσθέτουμε την ντομάτα και αλάτι, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ και να δέσει η σάλτσα.

Πιλάφι

  1. Παράλληλα, σε βαθιά κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του.
  2. Το σουρώνουμε και το ξαναβάζουμε στην άδεια πλέον κατσαρόλα.
  3. Σε τηγανάκι ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  4. Περιχύνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Αδειάζουμε το όλον σε μια φόρμα του κέικ, το πιέζουμε με μια σπάτουλα ώστε να καταλάβει όλο τον χώρο της φόρμας και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γίνει το κρέας.
  6. Σερβίρουμε το κρέας με το πιλάφι και, αν θέλουμε, με λίγο δροσερό γιαούρτι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή