Εύκολο και γρήγορο ψωμί μπίρας

Εύκολο και γρήγορο ψωμί μπίρας

Μέσα σε μία ώρα θα έχετε λαχταριστό, μοσχοβολιστό, βουτυρένιο και φρέσκο ψωμάκι

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
10′ προετοιμασία
50′ ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Τεμάχια: για 1 παραλληλόγραμμη φόρμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε εύκολο και γρήγορο ψωμί μπίρας. αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Στη συνέχεια, αλείφουμε με 1 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο μια μέτρια παραλληλόγραμμη φόρμα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το αλεύρι με το αλάτι, τη ζάχαρη, 3 κουτ. σούπας από το λιωμένο βούτυρο και την μπίρα, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία, ελαφρώς υδαρής ζύμη.
  4. Αδειάζουμε στη φόρμα και ισιώνουμε ομοιόμορφα.
  5. Ραντίζουμε την επιφάνεια της ζύμης με το υπόλοιπο βούτυρο.
  6. Ψήνουμε για 45-50 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει το ψωμί και να ροδίσει.
  7. Ελέγχουμε αν έγινε με ένα καλαμάκι μπαμπού ή ένα μαχαιράκι που το μπήγουμε στο κέντρο της ζύμης. Αν βγει καθαρό, τότε το ψωμί είναι έτοιμο. Αν όχι, ψήνουμε για λίγο ακόμα.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή