Κρεατόσουπα στη χύτρα με λαχανικά και θυμάρι

Κρεατόσουπα στη χύτρα με λαχανικά και θυμάρι

Έχουμε συνηθίσει η κρεατόσουπα να θέλει πολύωρα μαγειρέματα για να γίνει ο ζωμός, αλλά με αυτή τη συνταγή τα πράγματα είναι αλλιώς. Μια ώρα θα χρειαστείτε και θα τρώτε νόστιμη και θρεπτική σουπίτσα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
50′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη κρεατόσουπα με λαχανικά και θυμάρι, ξεκινάμε ζεσταίνοντας τη χύτρα σκέτη, σε πολύ δυνατή φωτιά.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα σοτάρουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά από όλες τις μεριές.
  3. Ρίχνουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, το σέλερι και τα καρότα, ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, τη δάφνη, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.
  4. Κλείνουμε τη χύτρα με το καπάκι της, ρυθμίζουμε την ένδειξη της βαλβίδας σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για μαγείρεμα κρέατος και μόλις η βαλβίδα ανασηκωθεί και αρχίσει να παράγεται έντονα ατμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή ένταση και σιγομαγειρεύουμε για 40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά, αφαιρούμε τον ατμό και ξεσκεπάζουμε το σκεύος.
  6. Μοιράζουμε τη σούπα σε πιάτα και στο καθένα ρίχνουμε από λίγο ξύσμα λεμονιού, μαϊντανό, ελαιόλαδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT