Τάρτα με κολοκύθα, μπέικον και τζίντζερ

Τάρτα με κολοκύθα, μπέικον και τζίντζερ

Το μπέικον και το τζίντζερ ταιριάζουν τέλεια με την κολοκύθα. Σερβίρουμε την τάρτα ως πρώτο πιάτο σε γιορτινά τραπέζια.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μπέικον και το τζίντζερ ταιριάζουν τέλεια με την κολοκύθα. Σερβίρουμε την τάρτα ως πρώτο πιάτο σε γιορτινά τραπέζια.

Υλικά

Μερίδες: Για 1 μακρόστενη φόρμα τάρτας 11 X 35 εκ.

  •  1 έτοιμο φύλλο ζύμης κουρού
  •  λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα της φόρμας

Για τη γέμιση

  •  1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  3 μέτρια καρότα, τριμμένα και καλά στυμμένα
  •  100 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
  •  300 γρ. ψίχα κολοκύθας, περασμένη από τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, καλά στυμμένη (θα χρειαστούμε ένα ακαθάριστο κομμάτι βάρους περίπου 600-700 γρ., που μετά το καθάρισμα από φλούδες και σπόρους μας δίνει λίγο παραπάνω από τα 300 γρ. της συνταγής)
  •  ελάχιστη γλυκιά πάπρικα
  •  1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 1 γεμάτο κουτ. γλυκού ξερό, σε σκόνη)
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  1 κεσεδάκι γιαούρτι αγελαδινό (ή 200 ml κρέμα γάλακτος)
  •  2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  •  1 κουτ. σούπας σουσάμι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με κολοκύθα, μπέικον και τζίντζερ, ξεκινάμε με τη γέμιση. Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Ρίχνουμε το μπέικον και την κολοκύθα και αμέσως πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά. Αφήνουμε για 1-2 λεπτά να σκορπίσουν το άρωμά τους και, αν χρησιμοποιήσουμε κρέμα γάλακτος, τη ρίχνουμε τώρα και ανακατεύουμε ξανά.
  3. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά που θα βγάλει η κολοκύθα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και προσθέτουμε τα αυγά.
  5. Αν χρησιμοποιήσουμε το γιαούρτι, το ρίχνουμε τώρα και ανακατεύουμε καλά.

Τάρτα

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά την ταρτιέρα και στρώνουμε εκεί το φύλλο ζύμης κουρού, καλύπτοντας και τα τοιχώματα. Κόβουμε τις άκρες του που πιθανώς εξέχουν από την ταρτιέρα.
  3. Αδειάζουμε το μείγμα της γέμισης στη ζύμη, ισιώνουμε την επιφάνεια και πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
  4. Ψήνουμε την τάρτα για 40- 45 λεπτά και την αφήνουμε να κρυώσει πριν τη σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή