Πανεύκολα ταρτάκια με καβουροσαλάτα για τα καλέσματα

Πανεύκολα ταρτάκια με καβουροσαλάτα για τα καλέσματα

Γρήγορο και εύκολο ορεκτικό με μια δόση ρετρό. Χρησιμοποιούμε έτοιμα ταρτάκια και καβουρόψιχα από κονσέρβα καλής ποιότητας για την καβουροσαλάτα. Απλά ανακατεύουμε τα υλικά και σερβίρουμε!

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η προέλευση της καβουροσαλάτας είναι οι παράλιες πόλεις στις ακτές του Ειρηνικού, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ, και είναι ένα από τα καλοκαιρινά τους εδέσματα, καθώς η θαλάσσια αυτή περιοχή φημίζεται για τα καβούρια της. Ήδη από τη δεκαετία του 1900, κάθε καλό εστιατόριο ξενοδοχείου από τη βόρεια Καλιφόρνια μέχρι τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά και την Αλάσκα την περιείχε στο μενού του αυτή τη σαλάτα. Όταν η συνταγή έφτασε στην Ευρώπη, αξιοποιήθηκε και ως γέμιση σε μικρά ταρτάκια και έγινε ένα πολύ δημοφιλές ορεκτικό.

20′ προετοιμασία

Σύνολο: 20′

Υλικά

Κομμάτια: 12-15

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα ταρτάκια με καβουροσαλάτα, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
  2. Τα μοιράζουμε στα ταρτάκια και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 200.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή