Κολοκύθα στον φούρνο με πιλάφι σε στρώσεις – Κολογκύθι στοιβαχτόν

Κολοκύθα στον φούρνο με πιλάφι σε στρώσεις – Κολογκύθι στοιβαχτόν

Μια πρωτότυπη συνταγή και εξαιρετικά νόστιμη που σερβίρεται όχι μόνο ως κύριο πιάτο, αλλά και ως ένα ιδιαίτερο συνοδευτικό για ψητά κρεατικά.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
20′ προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 20′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κολογκύθι στοιβαχτόν – κολοκύθα στον φούρνο με πιλάφι σε στρώσεις, σε φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε την κολοκύθα και τα κρεμμύδια στο μισό βούτυρο, σε μέτρια φωτιά, μέχρι η κολοκύθα να μαραθεί.
  2. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Ζεσταίνουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο βούτυρο, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε απαλά το ρύζι για 1-2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσει.
  3. Προσθέτουμε τα δαμάσκηνα και τα αμύγδαλα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε για 2 λεπτά ακόμη, ανακατεύοντας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  5. Βουτυρώνουμε ένα μέτριο στρογγυλό ή ορθογώνιο ταψί και απλώνουμε στον πυθμένα του το μισό μείγμα κολοκύθας.
  6. Από πάνω απλώνουμε το μισό μείγμα ρυζιού. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά τη διαδικασία.
  7. Περιχύνουμε με 450 ml ζεστό νερό, από χαμηλό ύψος και με προσοχή για να μη χαλάσουμε τις στρώσεις, και φουρνίζουμε, χωρίς να σκεπάσουμε το ταψί. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  8. Αν δούμε και αρπάζει στην επιφάνεια, καλύπτουμε με λαδόκολλα. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε το φαγητό για 10 λεπτά.
  9. Σερβίρουμε το κολογκύθι στοιβαχτόν, συνοδεύοντας, αν θέλουμε, με γιαούρτι.

Πηγή: Γαστρονόμος

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT