Τα κυδωνάτα της γιορτής: 24 ξεχωριστές συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Τα κυδωνάτα της γιορτής: 24 ξεχωριστές συνταγές για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι

Χοιρινό και μοσχάρι με κυδώνια, αλλά και κυδώνια γεμιστά, σε τάρτες, σε πλουμιστά πιλάφια: κλασικές και αναπάντεχες συνταγές με ένα χειμωνιάτικο φρούτο που μελώνει υπέροχα.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλασικό χριστουγεννιάτικο φαγητό, το «κυδωνάτο» -–με χοιρινό αλλά και μοσχάρι, που το έφτιαχναν οι Μικρασιάτες όταν ήθελαν να περιποιηθούν τους καλεσμένους τους – μαγειρεύεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, από το Πήλιο έως την Πελοπόννησο ή τα Δωδεκάνησα. Αυτά τα πιάτα σαν του παλιού καιρού επιστρέφουν και στολίζουν όμορφα τα λευκοστρωμένα τραπέζια των γιορτών. Τα γλυκόξινα χειμωνιάτικα φρούτα, όμως που σηκώνουν μπόλικα μπαχαρικά (τζίντζερ, κανέλλα, το γαρύφαλλο, πιπέρι Σετσουάν, γλυκόριζα, και όχι μόνο) και που όταν μπαίνουν στον φούρνο, την κατσαρόλα ή τη γάστρα και μοσχοβολάνε, δίνουν τον τόνο σε πολλές ακόμη γιορτινές συνταγές με κρέας και πουλερικά. Ψητά, μελωμένα, μαγειρεμένα σε κρασί, τα κυδώνια είναι τέλειο συνοδευτικό, ενώ πολλές φορές μπαίνουν και στη γέμιση, παρέα με διάφορα υλικά: αποξηραμένα βερίκοκα, κάστανα, μήλα

Δείτε εδώ 24 συνταγές με κυδώνια για το γιορτινό τραπέζι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT