Μοσχάρι σε πρώτο ρόλο: 24 συνταγές που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι

Μοσχάρι σε πρώτο ρόλο: 24 συνταγές που θα εντυπωσιάσουν στο γιορτινό τραπέζι

Σιγοψημένο στον φούρνο, σιγομαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί, γεμιστό, με κρούστα μπαχαρικών και μυρωδικών: 24 πιάτα με μοσχάρι, περίτεχνα ή λίγο πιο απλά, για να διαλέξετε

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτές τις μέρες τα σπίτια είναι ανοιχτά και οι κουζίνες σε δράση. Το παραδοσιακό χοιρινό και η γαλοπούλα είναι οι πιο δημοφιλείς επιλογές για τα γιορτινά μαγειρέματα, αλλά προφανώς δεν είναι μονόδρομος. Κάποιοι προτιμούν το μοσχάρι για πρωταγωνιστή της βραδιάς ή κάνουν δύο διαφορετικά φαγητά για μεγαλύτερη ποικιλία. Ενα νουά ή ένα φιλέτο ήταν πάντα άλλωστε κλασική επιλογή για ένα «καλό» τραπέζι. Και σίγουρα είναι δύσκολο να αντισταθείς στο μοσχαράκι που σιγοψήνεται ή σιγομαγειρεύεται, βγαίνει λουκούμι από τον φούρνο, τη γάστρα ή την κατσαρόλα και απλώνεται στην πιατέλα στολισμένο με τις πατάτες του, τα λαχανικά του, το ρύζι, τη σάλτσα και ό,τι άλλο το συνοδεύει.

Μοσχαρίσιο ρολό με μυρωδικά και σος περαστή
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Νουά με πουρέ γλυκοπατάτας και σάλτσα με Μοσχοφίλερο και φασκόμηλο
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

Παρακάτω θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα πιάτων –εύκολα και πιο έντεχνα, κλασικής ή πιο σύγχρονης λογικής– για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στα γούστα τα δικά σας και των καλεσμένων σας. Από μοσχάρι Wellington τυλιγμένο σε ζύμη σε μοσχαρίσια ρολά γεμιστά (με μανιτάρια, άγρια ή ήμερα, με μήλα, μπαχαρικά και μέλι, με λαχανικά, με μυρωδικά και όχι μόνο) ή μοσχάρι κυδωνάτο κι από εκεί σε μοσχαρίσιες κοτολέτες, σε ροστ μπιφ, ακόμη και σε γεμιστό καρέ από σπαλομπριζόλες. Πάρτε ένα ωραίο κομμάτι κρέας από έναν κρεοπώλη που εμπιστεύεστε, ζητήστε του να σας το καθαρίσει, να σας το κόψει ανάλογα με τις ανάγκες της συνταγής, κάντε και τα υπόλοιπα απαραίτητα ψώνια και ξεκινήστε.

Δείτε εδώ 24 γιορτινές συνταγές με μοσχαράκι

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή