Μεζέδες για το ρεβεγιόν: 46 γιορτινές συνταγές για το τραπέζι ή τον μπουφέ

Μεζέδες για το ρεβεγιόν: 46 γιορτινές συνταγές για το τραπέζι ή τον μπουφέ

Καναπεδάκια, σαντουιτσάκια, πουγκιά, σαγανάκια, τηγανιές και άλλα πολλά, κλασικά και πιο ασυνήθιστα, που ανοίγουν την όρεξη και δίνουν το σύνθημα της γιορτής.

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κανείς δε λέει όχι σε μερικούς ωραίους μεζέδες. Σε βάζουν στο κλίμα. Μπορεί να είναι απλοί ή πιο περίτεχνοι, ζεστοί και κρύοι, να είναι φτιαγμένοι με κλασικά υλικά πασπαλισμένα με λίγη γιορτινή αστερόσκονη, κι άλλα λίγο πιο «σπέσιαλ», που δεν τα τρώμε κάθε μέρα, να τρώγονται με το χέρι ή με μαχαιροπίρουνο. Σε κάθε περίπτωση όμως, απλωμένοι εν αφθονία στον μπουφέ ή στο όμορφα στρωμένο τραπέζι, σφυρίζουν την έναρξη της χαρούμενης μάζωξης, συνοδεύουν τις πρώτες γουλιές του κρασιού ή του ποτού και μας ανοίγουν την όρεξη.

Πολλά μπορούμε να φτιάξουμε, και για το ρεβεγιόν, και για τα γιορτινά καλέσματα αυτών των ημερών, αξιοποιώντας θαυμάσια ελληνικά προϊόντα κι άλλα που έρχονται από διάφορες γωνιές του κόσμου. Η λίστα είναι ατελείωτη: ποικίλες λαχταριστές μπουκίτσες, από σαντουιτσάκια, πουγκάκια και ρολά, μέχρι μπρουσκέτες και μπλινίς, νόστιμα ντιπ αλλά και πατέ – είναι πιο εύκολο από ό,τι φαντάζεται κανείς! Και βέβαια είναι και οι χρυσαφένιες κροκέτες, τα πιτάκια, τα μπουρεκάκια με γιορτινή φορεσιά, οι τάρτες, οι τηγανιές, που είναι πάντοτε καλοδεχούμενες, τα σουβλάκια, τα σαγανάκια… Κινηθείτε ανάλογα με όσα αρέσουν σε εσάς και στην οικογένεια ή τους φίλους σας, ταιριάξτε τα αρμονικά, μην το παρακάνετε –ο αριθμός των διαφορετικών ορεκτικών εξαρτάται από τον αριθμό των καλεσμένων μας– και η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη!

Δείτε στον Γαστρονόμο 46 συνταγές για μεζέδες για το ρεβεγιόν κι όχι μόνο

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT