Ρεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάτα

Ρεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάτα

Μια ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρεβυθάδα με κρεμμύδι και ντομάτα, μια ζουμερή οσπριάδα για όλα τα γούστα.

20′ προετοιμασία 1 ώρα και 15′ μαγείρεμα Σύνολο: 1 ώρα και 35′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ρεβυθάδα, ξεκινάμε στραγγίζοντας τα ρεβύθια, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με 1 λίτρο νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν (δεν τα σουρώνουμε).
  2. Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα καρότα για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα λαχανικών στα ρεβύθια (μόλις περάσει η 1 ώρα μαγειρέματός τους), προσθέτουμε τις πάπρικες, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Χτυπάμε στον πολυκόφτη 1/2 κουτάλα ζουμί από το φαγητό μαζί με λίγα ρεβύθια, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
  7. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ρεβίθια με τα λαχανικά, πασπαλίζουμε με το δεντρολίβανο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή