10′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 20′
Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την ηπειρώτικη φασολάδα με δυόσμο και ρίγανη, ξεκινάμε βράζοντας τα φασόλια με το καρότο, την πιπεριά, 800 ml νερό και αλατοπίπερο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Παράλληλα, σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2-3 λεπτά, να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε τον πελτέ, τον δυόσμο, τη ρίγανη και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στην κατσαρόλα.
- Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
Πηγή: Γαστρονόμος