Στήθος κοτόπουλο saltimbocca

Οι Ιταλοί συνηθίζουν να φτιάχνουν έτσι το μοσχαράκι γάλακτος, ήτοι τυλιγμένο με προσούτο, μαγειρεμένο με φασκόμηλο, κρασί και βούτυρο, αλλά και αυτή η παραλλαγή με κοτόπουλο είναι θαυμάσια.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
10′ προετοιμασία
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 40′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο saltimbocca, ξεκινάμε τυλίγοντας κάθε κομμάτι κοτόπουλου με μισή φέτα προσούτο και στερεώνουμε με οδοντογλυφίδα.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου για 4-5 λεπτά από την κάθε πλευρά, μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο. Ρίχνουμε το ψιλοκομμένο φασκόμηλο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμη.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και να γίνει το κοτόπουλο και εσωτερικά (βγάζουμε ένα από τα κομμάτια και το κόβουμε για να ελέγξουμε).
  4. Πασπαλίζουμε με το αλεύρι και ανακατεύουμε. Με μια τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο.
  5. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα ολόκληρα φύλλα φασκόμηλου, το βούτυρο και τον ζωμό, ανακατεύουμε ελαφρά και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ή μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  6. Αφαιρούμε τα ολόκληρα φύλλα, αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
  7. Βγάζουμε τις οδοντογλυφίδες από το κοτόπουλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή