Mε δύο εξωτικά υλικά, το τζίντζερ και τη σάλτσα στρειδιών, που βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ, μεταμορφώνουμε την κλασική μπριζόλα σε ένα πρωτότυπο γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 650 γρ. (καθαρό βάρος) μπριζόλα μοσχαρίσια, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 1,5 εκ.
- 2 μπρόκολα, χωρισμένα σε μπουκετάκια
- 2 μεγάλα καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 50 ml σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
- 40 ml ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα, αρχικά μοιράζουμε τα υλικά στα δύο γιατί θα ετοιμάσουμε το φαγητό σε δύο δόσεις, ώστε η μπριζόλα μοσχαριού να μη στριμωχθεί σε ένα σκεύος, πέσει η θερμοκρασία και βράσει αντί να ψηθεί.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τις λωρίδες μπριζόλας μοσχαριού σε ένα σκεύος, τις πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και τις ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας.
- Δεν θα χρειαστούμε αλατοπίπερο σε αυτή τη συνταγή, γιατί και οι σάλτσες είναι αρκούντως αλμυρές και πικάντικες.
- Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μπριζόλας μοσχαριού μαζί με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και το μισό τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
- Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καρότου και μπρόκολου και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
- Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή: Γαστρονόμος