Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα

Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα

Mε δύο εξωτικά υλικά, το τζίντζερ και τη σάλτσα στρειδιών, που βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ, μεταμορφώνουμε την κλασική μπριζόλα σε ένα πρωτότυπο γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε δύο εξωτικά υλικά, το τζίντζερ και τη σάλτσα στρειδιών, που βρίσκουμε εύκολα στο σούπερ μάρκετ, μεταμορφώνουμε την κλασική μπριζόλα σε ένα πρωτότυπο γεύμα γεμάτο γεύση και αρώματα.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  650 γρ. (καθαρό βάρος) μπριζόλα μοσχαρίσια, χωρίς κόκαλο, σε λωρίδες 1,5 εκ.
  •  2 μπρόκολα, χωρισμένα σε μπουκετάκια
  •  2 μεγάλα καρότα, σε λεπτά μπαστουνάκια
  •  2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  •  50 ml σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  •  40 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και καρότα, αρχικά μοιράζουμε τα υλικά στα δύο γιατί θα ετοιμάσουμε το φαγητό σε δύο δόσεις, ώστε η μπριζόλα μοσχαριού να μη στριμωχθεί σε ένα σκεύος, πέσει η θερμοκρασία και βράσει αντί να ψηθεί.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε τις λωρίδες μπριζόλας μοσχαριού σε ένα σκεύος, τις πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ και τις ραντίζουμε με τη σάλτσα σόγιας.
  3. Δεν θα χρειαστούμε αλατοπίπερο σε αυτή τη συνταγή, γιατί και οι σάλτσες είναι αρκούντως αλμυρές και πικάντικες.
  4. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, χωρίς λιπαρή ουσία.
  5. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα μπριζόλας μοσχαριού μαζί με το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει.
  6. Προσθέτουμε το μισό σκόρδο και το μισό τζίντζερ και ανακατεύουμε για 1/2 λεπτό.
  7. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα καρότου και μπρόκολου και σοτάρουμε για 2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
  8. Προσθέτουμε τη μισή σάλτσα στρειδιών, ανακατεύουμε να αναμειχθεί και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT