Καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά

Καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά

Καλαμάρια με σπανάκι και τραγανιστό χωριάτικο ψωμί σε ένα μυρωδάτο πιάτο που πιο εύκολο δεν γίνεται. Όλη τη δουλειά την κάνει ο φούρνος.

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

15′ προετοιμασία

50′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα καλαμαράκια με σπανάκι, φουρνιστά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βάζουμε στον πολυκόφτη το ψωμί και το «χτυπάμε» μέχρι να χοντροθρυμματιστεί.
  3. Σε ένα μέτριο ταψί βάζουμε τα καλαμάρια και το σπανάκι.
  4. Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τα κρεμμύδια και τον άνηθο και πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Σκορπίζουμε και το ψωμί και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο.
  6. Ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καλαμάρια.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 211.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή