Βραστό κέικ σοκολάτας, μαλακό και ζουμερό σαν μπράουνι

Βραστό κέικ σοκολάτας, μαλακό και ζουμερό σαν μπράουνι

Eνα απίθανο κέικ σοκολάτας που γίνεται στην κατσαρόλα! Το ψήσιμο ολοκληρώνεται στον φούρνο και, στο τέλος, το κέικ «σιροπιάζεται» με λίγο από το σοκολατένιο μείγμα που κρατήσαμε στην άκρη

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
25′ προετοιμασία
30′ ψήσιμο
2 ώρες και 10′ αναμονή
Σύνολο: 3 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: 12-14

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το βραστό κέικ σοκολάτας, πρώτα βάζουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα και το λιώνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, προσέχοντας να μην κάψει.
  2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κακάο και τα προσθέτουμε στο λιωμένο βούτυρο.
  3. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό.
  4. Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για περίπου 1 λεπτό από το σημείο κοχλασμού.
  5. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε 1 φλιτζάνι από το μείγμα για να το χρησιμοποιήσουμε σαν γλάσο μετά το ψήσιμο.
  6. Αφήνουμε το υπόλοιπο να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις (πάνω-κάτω).
  8. Oταν κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες.
  9. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά με ένα πιρούνι και τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα.
  10. Ανακατεύουμε καλά με τον αυγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  11. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί διαμέτρου 26-28 εκ.
  12. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά.
  13. Μόλις το βγάλουμε, περιχύνουμε με το 1 φλιτζάνι μείγματος που έχουμε κρατήσει.
  14. Αφήνουμε το βραστό κέικ σοκολάτας να απορροφήσει το γλάσο και να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες, προτού το κόψουμε.

Μυστικά

Μπορούμε να το συνοδεύσουμε με λίγη άγλυκη σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό και να το γαρνίρουμε με έτοιμο σιρόπι φράουλα, καραμέλα ή σοκολάτα!

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή