Τάρτα με σελινόριζα και προσούτο Ευρυτανίας

Τάρτα με σελινόριζα και προσούτο Ευρυτανίας

Με σελινόριζα, προσούτο Ευρυτανίας και έτοιμο φύλλο κουρού φτιάχνουμε μια εύκολη και πρωτότυπη τάρτα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σελινόριζα, προσούτο Ευρυτανίας και έτοιμο φύλλο κουρού φτιάχνουμε μια εύκολη και πρωτότυπη τάρτα.

20′ προετοιμασία, 1 ώρα παρασκευή, 45′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: για ταρτιέρα 24-26εκ.

Για τη γέμιση

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την τάρτα με σελινόριζα και προσούτο Ευρυτανίας, ξεκινάμε βάζοντας σε μια κατσαρόλα άφθονο αλατισμένο νερό και μόλις κοχλάσει, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, τη σελινόριζα και τα καρότα και βράζουμε για 10- 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Αδειάζουμε σε ένα σουρωτήρι και αφήνουμε να στραγγίξουν για 40-45 λεπτά, από τα περιττά υγρά.
  3. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψουν.
  4. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το τυρί, το σέλερι ή το σέλινο και τον άνηθο και ανακατεύουμε ώστε να αναμειχθούν ομοιόμορφα τα υλικά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C και αλείφουμε με το λάδι την ταρτιέρα.
  6. Απλώνουμε το έτοιμο φύλλο, ώστε να καλύψουμε τον πυθμένα και τα τοιχώματα. Τρυπάμε με ένα πιρούνι τη ζύμη σε διάφορα σημεία.
  7. Καλύπτουμε παντού τη ζύμη με το προσούτο. Απλώνουμε τη σελινόριζα με το καρότο σε ισόπαχη στρώση. Αδειάζουμε το μείγμα των αυγών και το στρώνουμε ομοιόμορφα.
  8. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει στην επιφάνεια.
  9. Ξεφουρνίζουμε, αφήνουμε την τάρτα για περίπου 15 λεπτά να «σταθεί» και σερβίρουμε.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή