Μαρμελάδα μήλο με μπράντι, εύκολη και γρήγορη!

Μαρμελάδα μήλο με μπράντι, εύκολη και γρήγορη!

Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι! O,τι πρέπει για να ετοιμάσουμε ένα περιποιημένο πρωινό. Ταιριάζει όμως και σε πλατώ τυριών και αλλαντικών

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 15 λεπτά είναι έτοιμη αυτή η εξαιρετική μαρμελάδα μήλο με μπράντι! O,τι πρέπει για να ετοιμάσουμε ένα περιποιημένο πρωινό. Ταιριάζει όμως και σε πλατώ τυριών και αλλαντικών.

3′ προετοιμασία, 10′ παρασκευή, Σύνολο: 13′

Υλικά

Μερίδες: Για περίπου 3 βάζα των 250 γρ.

Διαδικασία

  1. Για τη μαρμελάδα μήλο με μπράντι, ξεκινάμε τρίβοντας τα καθαρισμένα μήλα στο χοντρό μέρος του τρίφτη. Δεν πειράζει που θα μαυρίσει το μήλο.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνουμε τη ζάχαρη και τόσο νερό όσο ίσα να την σκεπάσει.
  3. Τοποθετούμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και αφήνουμε να βράσει μέχρι να γίνει καστανή ανοιχτή καραμέλα (όχι σκούρα – θέλουμε ίσα να αρχίσει να αλλάζει χρώμα).
  4. Ρίχνουμε το τριμμένο μήλο και όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση και μόλις διαλυθούν τα μήλα και ομογενοποιηθούν τα υλικά, η μαρμελάδα είναι έτοιμη!
  5. Με μια κουτάλα «ψαρεύουμε» και αφαιρούμε τα μπαχαρικά από την κατσαρόλα και αδειάζουμε τη μαρμελάδα σε βάζα.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή