Cookies διπλής μαύρης σοκολάτας

Cookies διπλής μαύρης σοκολάτας

Αυτά τα υπέροχα, σοκολατένια μπισκότα είναι το τέλειο σπιτικό σνακ για όλες τις ώρες!

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

12′ ψήσιμο

3 ώρες αναμονή

Σύνολο: 3 ώρες και 22′

Υλικά

Τεμάχια: 8

Διαδικασία

  1. Για τα cookies διπλής μαύρης σοκολάτας ξεκινάμε και σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το φτερό το βούτυρο, τις δύο ζάχαρες και τη βανίλια μέχρι το μείγμα μας να αφρατέψει αρκετά.
  3. Μετριάζουμε την ταχύτητα, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε το γάλα, ανακατεύοντας σε υψηλή ταχύτητα.
  6. Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά ώστε να σκορπίσουν παντού.
  7. Καλό είναι σε αυτό το σημείο να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο να «ξεκουραστεί» για τουλάχιστον 3 ώρες, σκεπασμένη με μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο.
  8. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
  9. Αφού βγάλουμε τη ζύμη από το ψυγείο, τη μοιράζουμε σε μπαλάκια των 90 γραμμαρίων (βγαίνουν 8 μπαλάκια).
  10. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ταψί.
  11. Βάζουμε τα μπαλάκια της ζύμης στο ταψί, προσέχοντας να έχουν αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο.
  12. Ψήνουμε για 11-13 λεπτά.
  13. Aφήνουμε τα cookies να κρυώσουν εντελώς (καλύτερα πάνω σε σχάρα) και τα φυλάσσουμε σε αεροστεγές δοχείο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή