Τα πιο πλούσια μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα

Τα πιο πλούσια μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα

Πόσο πιο νόστιμο μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και αφράτο μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, τραγανό καρότο, εκλεκτό απάκι και βουτυράτη γραβιέρα; Δοκιμάστε το!

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόσο πιο νόστιμο μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και αφράτο μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, τραγανό καρότο, εκλεκτό απάκι και βουτυράτη γραβιέρα; Δοκιμάστε το!

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα μπιφτέκια

  •  600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  •  1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  •  1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  •  1 κουτ. σούπας κέτσαπ
  •  1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
  •  1 κουτ. σούπας ούζο
  •  3/4 φλιτζ. τσαγιού ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη γέμιση

  •  60 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
  •  200 γρ. καρότα, σε λεπτές φέτες
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  120 γρ. γραβιέρα αιγοπρόβεια, τριμμένη

Διαδικασία

Μπιφτέκια

  1. Για να φτιάξουμε μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα, πρώτα ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.

Γέμιση

  1. Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Πιέζουμε κάθε μπιφτέκι στο κέντρο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα.
  3. Ξαναπλάθουμε στο αρχικό τους σχήμα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
  4. Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT