Πόσο πιο νόστιμο μπορεί να γίνει ένα μεγάλο και αφράτο μπιφτέκι με μοσχαρίσιο κιμά, τραγανό καρότο, εκλεκτό απάκι και βουτυράτη γραβιέρα; Δοκιμάστε το!
Υλικά
Μερίδες: 4
Για τα μπιφτέκια
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 90 ml ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
- 1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
- 1/2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1 κουτ. σούπας κέτσαπ
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
- 1 κουτ. σούπας ούζο
- 3/4 φλιτζ. τσαγιού ψίχα ψωμιού, μουσκεμένη και στυμμένη
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη γέμιση
- 60 γρ. απάκι, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. καρότα, σε λεπτές φέτες
- 30 ml ελαιόλαδο
- 120 γρ. γραβιέρα αιγοπρόβεια, τριμμένη
Διαδικασία
Μπιφτέκια
- Για να φτιάξουμε μπιφτέκια γεμιστά με καρότο, απάκι και γραβιέρα, πρώτα ζυμώνουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε 8 μπιφτέκια.
Γέμιση
- Σε τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το απάκι και τα καρότα για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε, αφήνουμε να κρυώσουν, ρίχνουμε αλατοπίπερο, τη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
Ψήσιμο
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Πιέζουμε κάθε μπιφτέκι στο κέντρο και το γεμίζουμε με 1 κουτ. σούπας από το μείγμα.
- Ξαναπλάθουμε στο αρχικό τους σχήμα, εγκλωβίζοντας τη γέμιση.
- Τα απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για 4-7 λεπτά από κάθε πλευρά.
Πηγή: Γαστρονόμος