Φουρνιστά ρεβύθια με ντοματίνια, ελιές και φυστίκια Αιγίνης

Φουρνιστά ρεβύθια με ντοματίνια, ελιές και φυστίκια Αιγίνης

Το λάιμ, οι ελιές και τα φυστίκια Αιγίνης απογειώνουν αυτά τα φουρνιστά και μελωμένα ρεβύθια. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμα βρασμένα ρεβύθια.

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το λάιμ, οι ελιές και τα φυστίκια Αιγίνης απογειώνουν αυτά τα φουρνιστά και μελωμένα ρεβύθια. Μπορούμε να ετοιμάσουμε τη συνταγή και με έτοιμα βρασμένα ρεβύθια.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  150 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα σε νερό αποβραδίς
  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  •  200 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  χυμός και ξύσμα από 2 λάιμ (ή 1 λεμόνι)
  •  30 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  1 1⁄2 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
  •  100 γρ. ελιές θρούμπες ή άλλες μαύρες, χωρίς το κουκούτσι
  •  80 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροσπασμένα
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα φουρνιστά ρεβύθια με ντοματίνια, ελιές και φυστίκια Αιγίνης στραγγίζουμε τα ρεβύθια και τα βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον μισό χυμό λάιμ, τη ζάχαρη, τα μισά ντοματίνια, τα κρεμμύδια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τα απλώνουμε σε μέτριο ταψί και ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι όλα να μελώσουν.
  4. Παράλληλα, σε μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τα βρασμένα ρεβύθια, τα υπόλοιπα ντοματίνια, το λάδι και το μισό θυμάρι, ανακατεύουμε και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μελώσουν τα ντοματίνια (φτιάχνουμε δηλαδή ένα είδος κονφί, όσο ψήνονται τα υπόλοιπα υλικά).
  5. Βγάζουμε τα υλικά από τον φούρνο, προσθέτουμε όλο το περιεχόμενο της κατσαρόλας και τις ελιές, ανακατεύουμε, απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  6. Μεταφέρουμε σε πιατέλα και προσθέτουμε τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, το ξύσμα, το υπόλοιπο θυμάρι και τα φυστίκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή