Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και oyster sauce

Μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και oyster sauce

Αν βαρεθήκατε να στριφογυρίζετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα, να μια φανταστική ιδέα για να τις απολαύσετε σε στιλ ανατολίτικο, με oyster sauce και μπουκετάκια μπρόκολου.

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν βαρεθήκατε να στριφογυρίζετε τις μπριζόλες στα κάρβουνα, να μια φανταστική ιδέα για να τις απολαύσετε σε στιλ ανατολίτικο, με oyster sauce και μπουκετάκια μπρόκολου.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  650 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, σε λωρίδες του 1 εκ.
  •  2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
  •  1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  •  2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  •  τα μπουκετάκια από 2 μικρά μπρόκολα
  •  2 μεγάλα καρότα, σε λεπτά «σπιρτόξυλα»
  •  4 κουτ. σούπας oyster sauce
  •  40 ml ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την μοσχαρίσια μπριζόλα με μπρόκολο και oyster sauce, ξεκινάμε χωρίζοντας όλα τα υλικά στη μέση, γιατί θα τα μαγειρέψουμε σε δύο δόσεις (περιγράφουμε τώρα την προετοιμασία της μιας δόσης και επαναλαμβάνουμε τη δεύτερη).
  2. Ραντίζουμε τις λωρίδες κρέατος με τη σάλτσα σόγιας και πασπαλίζουμε με το κορν φλάουρ.
  3. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σκέτο, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κρέας και το ελαιόλαδο και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα, ανακατεύοντας ασταμάτητα.
  4. Προσθέτουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 10 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε το μπρόκολο και το καρότο, σοτάρουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με τη σάλτσα στρειδιών.
  5. Ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε σε πιατέλα και επαναλαμβάνουμε με τη δεύτερη δόση υλικών.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT