Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά

Μαγειρεύουμε τέσσερα από τα πιο εκλεκτά μας τυριά για την πιο λιχούδικη τυρένια σάλτσα που έχουμε δοκιμάσει

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μαγειρεύουμε τέσσερα από τα πιο εκλεκτά μας τυριά (φέτα, κεφαλοτύρι, μετσοβόνε και κασέρι) μαζί με φρέσκο γάλα για την πιο λιχούδικη τυρένια σάλτσα για μακαρόνια που έχουμε δοκιμάσει.

30′ προετοιμασία, 15′ μαγείρεμα, Σύνολο: 45′

Υλικά

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σπαγγετάδα με σάλτσα 4 τυριά αλά ελληνικά, ξεκινάμε βράζοντας τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Τα στραγγίζουμε.
  2. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος, μέχρι να πάρουν μία βράση, και τα αδειάζουμε στον κάδο μεγάλου πολυκόφτη.
  3. Προσθέτουμε το μισό νιώτικο κεφαλοτύρι (ή τη γραβιέρα), το καπνιστό τυρί και το κασέρι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Αδειάζουμε σε κατσαρόλα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να δένει.
  5. Προσθέτουμε τη φέτα και τα υπόλοιπα τυριά, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε.

Σερβίρισμα

  1. Μοιράζουμε σε πιάτα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και από πάνω σκορπίζουμε το μαυροκούκι και το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή