Ρεβύθια ψητά, με σάλτσα ταχίνι

Ρεβύθια ψητά, με σάλτσα ταχίνι

Το πόσο ταιριάζουν τα ρεβύθια με το ταχίνι δεν λέγεται! Εδώ τα κάνουμε ψητά στο φούρνο με μπαχαρικά και τα σερβίρουμε με σκορδάτη σάλτσα ταχινιού.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 30′ μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 45′

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα ταχινιού

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ψητά ρεβύθια με σάλτσα ταχίνι αρχικά βράζουμε σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό τα ρεβύθια με το δεντρολίβανο, σε μέτρια φωτιά, για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 100 ml από το νερό του βρασίματος.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το κύμινο, την καπνιστή πάπρικα, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε τα ρεβύθια και ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν από το μείγμα.
  6. Τα αδειάζουμε σε ρηχό ταψί και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μία στρώση.
  7. Ψήνουμε για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Σάλτσα ταχινιού

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό από τα ρεβύθια που είχαμε κρατήσει στην άκρη, με το ταχίνι, το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Ξεφουρνίζουμε τα ρεβύθια, τα αδειάζουμε σε πιατέλα και τα περιχύνουμε αμέσως με τη σάλτσα.
  3. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή