Γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά

Γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά

Μια πρωτότυπη πίτσα, με μείγμα σπανακιού-αυγών στην επιφάνεια. Ένα νοστιμότατο, πλήρες γεύμα.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

25′ προετοιμασία

20′ ψήσιμο

20′ αναμονή

Σύνολο: 1 ώρα και 5′

Υλικά

Μερίδες: για 1 πίτσα 24 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την γρήγορη πίτσα με σπανάκι, κρεμμύδι και χτυπητά αυγά σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο λάδι σε χαμηλή φωτιά το σπανάκι, το κρεμμύδι (αφήνουμε μερικές ροδέλες στην άκρη) και το δεντρολίβανο για 10 λεπτά, να μαραθούν.
  2. Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  3. Σε μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά, το τυρί, τον βασιλικό και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα σπανακιού και ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  6. Ακουμπάμε τη βάση της πίτσας σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί ψησίματος και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα σπανακιού.
  7. Σκορπίζουμε από πάνω τις ροδέλες κρεμμυδιού που αφήσαμε στην άκρη και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και να ροδίσει η ζύμη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 142.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT