Ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια

Ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια

Δεν είναι σούπα, δεν είναι σαλάτα, είναι ένα απίθανο ζουμερό φαγητό με μυρωδάτα ρεβύθια.

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 10′ μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 13 ώρες και 25′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα ρεβύθια με κύμινο και ντοματίνια ξεπλένουμε τα μουλιασμένα ρεβύθια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό που να τα σκεπάζει.
  2. Τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.
  3. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε 250 ml από το νερό τους.
  4. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
  5. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  6. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, αλατοπίπερο, το κύμινο, τα ντοματίνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.
  7. Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή