Κεμπάπ αρνίσια και κοκκινιστά με ανάμεικτες πατάτες φούρνου

Κεμπάπ αρνίσια και κοκκινιστά με ανάμεικτες πατάτες φούρνου

Με την πλούσια και πικάντικη γεύση τους τα αρνίσια κεμπάπ ταιριάζουν θαύμα με τις ανάμεικτες πατάτες, απλές και γλυκοπατάτες, και δροσίζουν απολαυστικά με τη σάλτσα γιαουρτιού.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

1 ώρα και 35′ ψήσιμο

Σύνολο: 2 ώρες και 5′

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τα κεμπάπ

Για τη σάλτσα ντομάτας

Για τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες

Για τη σάλτσα γιαούρτι με σουμάκι

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για τη σάλτσα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι με αλάτι και το καρδάμωμο, σε σχετικά χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά, μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για 30 δευτερόλεπτα.
  3. Προσθέτουμε τα ντοματίνια με τους χυμούς τους, καθώς και τα ντοματάκια κονσέρβας, και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά με ανοιχτή κατσαρόλα, για περίπου 30 λεπτά.

Σάλτσα γιαουρτιού

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και αφήνουμε στο ψυγείο.

Κεμπάπ

  1. Ζυμώνουμε σχολαστικά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ και με λαδωμένες παλάμες πλάθουμε κεμπάπ βάρους 70 γρ. έκαστο.
  2. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο σχαροτήγανο και ψήνουμε τα κεμπάπ σε δόσεις, για 5-6 λεπτά, μέχρι να ψηθούν μέχρι μέσα.
  3. Εναλλακτικά, τα ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ (για 15-25 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο).

Πατάτες και γλυκοπατάτες

  1. Βάζουμε τις πατάτες σε πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
  2. Στο μεταξύ, βάζουμε σε μπολ τις γλυκοπατάτες και ανακατεύουμε με το υπόλοιπο λάδι και μπόλικο αλατοπίπερο.
  3. Ξεφουρνίζουμε το ταψί με τις μισοψημένες πατάτες, προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 30-35 λεπτά ή μέχρι να γίνουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε, τις πασπαλίζουμε με το ξύσμα λάιμ, τακτοποιούμε από πάνω τα κεμπάπ και περιχύνουμε με την κόκκινη σάλτσα.
  5. Ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα γιαουρτιού και σερβίρουμε μέσα από το σκεύος.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή