Πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά

Πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά

Κρεμώδεις και λαχταριστές πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά. Το συνοδευτικό που κλέβει την παράσταση από το κυρίως!

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κρεμώδεις και λαχταριστές πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά. Το συνοδευτικό που κλέβει την παράσταση από το κυρίως!

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1.300 γρ. πατάτες, σε φέτες 2 χλστ.
  •  40 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο, σε κομμάτια
  •  1 σκελίδα σκόρδου, πολύ ψιλοκομμένη
  •  τα φύλλα από 5 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη, πολύ ψιλοκομμένα
  •  100 ml γάλα, κατσικίσιο ή αγελαδινό
  •  300 ml κρέμα γάλακτος
  •  1/4 κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για τις πατάτες γκρατινέ με μυρωδικά ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C.
  2. Αλείφουμε ένα πυρέξ ή άλλο στρογγυλό ταψί σερβιρίσματος 36 εκ. με βούτυρο και σκορπίζουμε το σκόρδο.
  3. Απλώνουμε μία στρώση πατάτες, αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγο από το μυρωδικό και επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι πατάτες (κρατάμε λίγο μυρωδικό).
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το φαγητό.
  5. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο και ψήνουμε για 50 λεπτά, μέχρι το μείγμα να απορροφηθεί από τις πατάτες.
  6. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.
  7. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μυρωδικό και σερβίρουμε.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή