Καρότα μελωμένα με μπράντι, μέλι και θυμάρι

Καρότα μελωμένα με μπράντι, μέλι και θυμάρι

Τα καρότα θα γίνουν μελωμένα, αρωματικά και τόσο γευστικά που θα είναι σαν να τρώτε ψητά λαχανικά για πρώτη φορά.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
30′ μαγείρεμα
Σύνολο: 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα καρότα μελωμένα με μπράντι, μέλι και θυμάρι, ξεκινάμε τρίβοντας και πλένοντας καλά τα καρότα και τα σκορπίζουμε ολόκληρα, με τη φλούδα τους, σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το μέλι, το μπράντι, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο θυμάρι, το αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας.
  4. Περιχύνουμε τα καρότα, σκεπάζουμε σφιχτά το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C, για 25-30 λεπτά ή μέχρι τα καρότα να μαλακώσουν.
  5. Ξεσκεπάζουμε το ταψί και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα, με τα ζουμιά τους.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 214.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή