Οσομπούκο κρασάτο, με μπαχαρικά

Οσομπούκο κρασάτο, με μπαχαρικά

Ιδανικό φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι, με την οικεία γεύση του κοκκινιστού, τις εντάσεις των μπαχαρικών και τη γλύκα του Μοσχάτου Αλεξανδρείας.

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
1 ώρα και 15′ μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30′

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κρασάτο οσομπούκο σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει.
  2. Βάζουμε όλες τις φέτες οσομπούκο στην κατσαρόλα, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  3. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, το μπαχάρι, το γαρίφαλο και 300 ml νερό.
  4. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι την κατσαρόλα και σιγομαγει- ρεύουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα.
  5. Αν το κρέας έχει μαλακώσει καλά αλλά η σάλτσα είναι πιο υδαρής από όσο θα θέλαμε, βγάζουμε το κρέας σε πιατέλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά τη σάλτσα για 4 – 5 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσει την πυκνότητα που επιθυμούμε.
  6. Αφαιρούμε τους αστεροειδείς γλυκάνισους, περιχύνουμε με τη σάλτσα το κρέας και σερβίρουμε.
  7. Συνοδεύουμε με βουτυρένιο και αφράτο πουρέ πατάτας ή ζυμαρικά.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή