Σπιτικό πρόβειο λουκάνικο με σουμάκ και ολίγον ντοματοπελτέ

Σπιτικό πρόβειο λουκάνικο με σουμάκ και ολίγον ντοματοπελτέ

Θέλετε ένα νόστιμο αρωματικό λουκάνικο με πρόβειο κρέας και μυρωδικά σαν αυτό της γιαγιάς; Ιδού η συνταγή για το καλύτερο, χειροποίητο λουκάνικο με υλικά επιλογής σας που θα λατρέψετε.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

1 ώρα προετοιμασία

Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 10 λουκάνικα των 20 εκ. ή 20 των 10 εκ.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το πρόβειο λουκάνικο, ξεκινάμε με τη προετοιμασία του κρέατος.
  2. Η προετοιμασία κρέατος γίνεται αφού έχουμε κρυώσει καλά τα κομμάτια που θα επεξεργαστούμε, για να πετύχουμε συμπαγές αποτέλεσμα στα λουκανικά μας.
  3. Κόβουμε στην κρεατομηχανή το κρέας (κρύο), σε σημείο που να είναι ομοιόμορφο. Προσθέτουμε όλα τα μπαχαρικά μας και κάνουμε ένα πρώτο ανακάτεμα με τα χέρια.
  4. Σε δεύτερη φάση προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, την ζάχαρη με τον πελτέ και ζυμώνουμε ξανά με τριμμένο πάγο.
  5. Αφού έχουμε ζυμώσει και ομογενοποιήσει το μείγμα μας, γεμίζουμε προσεκτικά το χοιρινό έντερο με ένα χωνί.
  6. Δένουμε με ένα σπάγγο σε μέγεθος περίπου 20εκ.
  7. Τα διατηρούμε στο ψυγείο έως 3 ημέρες μέχρι να τα ψήσουμε καταπώς μας αρέσει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 108.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή