Κεμπάπ γαλοπούλας αρωματικά, με σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ γαλοπούλας αρωματικά, με σάλτσα γιαουρτιού

Αφράτα και αρωματικά κεμπάπ, αλλά από γαλοπούλα, επομένως πιο ελαφριά. Απόδειξη ότι μια συνταγή μπορεί να είναι και μερακλίδικη και υγιεινή.

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αφράτα και αρωματικά κεμπάπ, αλλά από γαλοπούλα, επομένως πιο ελαφριά. Απόδειξη ότι μια συνταγή μπορεί να είναι και μερακλίδικη και υγιεινή.

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τα κεμπάπ

  •  700 γρ. κιμάς από γαλοπούλα, κατευθείαν από το ψυγείο, για να μην κολλάει στα χέρια *
  •  4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο για το μείγμα + 1 κουτ. σούπας για το πλάσιμο + 1 κουτ. σούπας για το ταψί
  •  2 ξερά κρεμμύδια, καθαρισμένα, πολτοποιημένα στο μούλτι
  •  1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  •  1/2 κουτ. γλυκού σκόνη κύμινου
  •  1/4 κουτ. σούπας σκόνη κόλιανδρου
  •  1/4 κουτ. σούπας σκόνη μπαχάρι
  •  1/4 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  •  1/4 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  •  1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  •  1 κουτ. σούπας ξερό θυμάρι ή ρίγανη, τριμμένα
  •  1 κουτ. σούπας ξίδι κόκκινο
  •  2 ασπράδια αυγών, χτυπημένα σε ελαφριά μαρέγκα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα

  •  200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό, στραγγιστό
  •  3 κουτ. σούπας φρέσκο γάλα, πλήρες ή ελαφρύ
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, κοπανισμένο
  •  1 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη και ψιλοκομμένη
  •  1 κοφτή κουτ. σούπας πάστα ελιάς ή 3 – 4 ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες

Για το σερβίρισμα

  •  4 αραβικές πίτες

Διαδικασία

  1. Για τα κεμπάπ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C.
  2. Ψήνουμε τις πίτες στη σχάρα του φούρνου στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, μέχρι να σκληρύνουν.
  3. Όταν κρυώσουν, τις σπάμε σε ακανόνιστα μεγάλα κομμάτια.

Κεμπάπ

  1. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τον κιμά, τα μπαχαρικά και το μυρωδικό και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια.
  2. Προσθέτουμε και το κρεμμύδι, το λάδι, το σκόρδο, το ξίδι, 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  3. Ζυμώνουμε ελαφρά για 1 – 2 λεπτά, βρέχοντας τακτικά τα χέρια μας με κρύο νερό.
  4. Ρίχνουμε και τα ασπράδια και συνεχίζουμε για λίγο το ζύμωμα.
  5. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 – 10 μπάλες.
  6. Λαδώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και πλάθουμε 8 – 10 μακρόστενα κεμπάπ.
  7. Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί που να τα χωράει ακριβώς και τα αφήνουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά ή στη συντήρηση για 1 ώρα.

Σάλτσα

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.

Ψήσιμο

  1. Προθερμαίνουμε καλά το φούρνο στους 220° C.
  2. Φουρνίζουμε το ταψί με τα κεμπάπ στο μεσαίο ράφι για 15 λεπτά, γυρνώντας τα στα 10 λεπτά ώστε να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.
  3. Σερβίρουμε τα κεμπάπ πάνω στις τραγανές πίτες και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα.
  4. Συνοδεύουμε με σαλάτα εποχής.

Μυστικά

* Ζητάμε να μας κόψουν κιμά από το στήθος -και μπούτι αν υπάρχει- και να τον περάσουν 1 φορά από τη μηχανή του κιμά από το χοντρό κόσκινο. Μπορούμε να πάρουμε και ανάμεικτο κιμά από στήθος και μπούτι κοτόπουλου.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή