Πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας

Πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας

Ζυμαρικά σαν αυτάκια. Αυτό σημαίνει ορικιέτε και σε αυτή τη συνταγή σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα φέτας. Συνοδέψτε με λευκό κρασί.

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζυμαρικά σαν αυτάκια. Αυτό σημαίνει ορικιέτε και σε αυτή τη συνταγή σερβίρονται με πικάντικη σάλτσα φέτας. Συνοδέψτε με λευκό κρασί.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  400 γρ. ορεκιέτε (τα ιταλικά ζυμαρικά σε σχήμα μικρού αυτιού ή άλλα μικρόσχημα της αρεσκείας μας)
  •  2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι ή ρίγανη
  •  1 μικρή καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
  •  100 γρ. νιώτικο κεφαλοτύρι, τριμμένο
  •  60 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα φέτας

  •  200 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  •  3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο
  •  2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  •  ξύσμα από 1/2 λεμόνι

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Για να φτιάξουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας, ξεκινάμε φτιάχνοντας τη σάλτσα.
  2. Στον πολυκόφτη που διαθέτουμε χτυπάμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιογενής σάλτσα.

Ζυμαρικά

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους.
  2. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε στην άκρη 1/2 φλιτζ. τσαγιού από το νερό όπου τα βράσαμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό το σκόρδο με την καυτερή πιπερίτσα και το θυμάρι.
  4. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά, το νερό που κρατήσαμε στην άκρη, τη σάλτσα φέτας και το τριμμένο κεφαλοτύρι.
  5. Ανακατεύουμε απαλά να αναμειχθούν και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Σερβίρουμε τα πικάντικα ορεκιέτε με σάλτσα φέτας αμέσως.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή