Πατάτες φούρνου με σκόρδο και μαραθόσπορο

Πατάτες φούρνου με σκόρδο και μαραθόσπορο

Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε ροδέλες πασπαλίστε σε μαραθόσπορο και ξύσμα λάιμ και ψήστε στον φούρνο, θα έχετε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα!

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε ροδέλες πασπαλίστε σε μαραθόσπορο και ξύσμα λάιμ και ψήστε στον φούρνο, θα έχετε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα!

Υλικά

Μερίδες: 4-6

  •  2 κιλά πατάτες
  •  3-4 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
  •  1 κ.σ. μαραθόσπορος, χοντροκοπανισμένος
  •  30 ml χυμό λεμονιού
  •  ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  100 ml νερό
  •  αλατοπίπερο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου με σκόρδο και μαραθόσπορο, ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες κυδωνάτες (ή κόβουμε μικρές στρογγυλές στη μέση).
  2. Τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε με τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 40 λεπτά – 1 ώρα τις κυδωνάτες (ανάλογα με το πόσο χοντρές τις έχουμε κόψει) και για 35-40 λεπτά τις κομμένες στη μέση ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή