Κόψτε τις πατάτες κυδωνάτες ή σε ροδέλες πασπαλίστε σε μαραθόσπορο και ξύσμα λάιμ και ψήστε στον φούρνο, θα έχετε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα!
Υλικά
Μερίδες: 4-6
- 2 κιλά πατάτες
- 3-4 σκελίδες σκόρδου, κοπανισμένες
- 1 κ.σ. μαραθόσπορος, χοντροκοπανισμένος
- 30 ml χυμό λεμονιού
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- 50 ml ελαιόλαδο
- 100 ml νερό
- αλατοπίπερο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου με σκόρδο και μαραθόσπορο, ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τις πατάτες κυδωνάτες (ή κόβουμε μικρές στρογγυλές στη μέση).
- Τις απλώνουμε σε μεγάλο ταψί, ανακατεύουμε με τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° C για 40 λεπτά – 1 ώρα τις κυδωνάτες (ανάλογα με το πόσο χοντρές τις έχουμε κόψει) και για 35-40 λεπτά τις κομμένες στη μέση ή μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Πηγή: Γαστρονόμος