Μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο

Με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο, δεν υπάρχουν πιο λαχταριστά μπράουνις από αυτά. Δεν είναι μόνο ότι έχουν πλούσια γεύση και απολαυστικά μαλακό εσωτερικό, έχουν και σος καραμέλας και παγωτό για συνοδεία.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο
15′ προετοιμασία
22′ ψήσιμο
20′ αναμονή
Σύνολο: 57′

Υλικά

Κομμάτια: 10

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο αρχικά χτυπάμε καλά, σε ένα μπολ στο μίξερ, το βούτυρο, το αυγό, τα δύο είδη ζάχαρης και τα σποράκια βανίλιας για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι, τη σόδα και ελάχιστο αλάτι και χτυπάμε μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την κουβερτούρα και ανακατεύουμε με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης (μαρίζ) με μεγάλες απαλές κινήσεις, μέχρι να σκορπίσει ομοιόμορφα.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
  7. Ψήνουμε για 20-22 λεπτά, ώστε το μπράουνι να είναι ημίρρευστο εσωτερικά.
  8. Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά πριν το κόψουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια.
  9. Σερβίρουμε τα μπράουνις με σοκολάτα και φυστικοβούτυρο με παγωτό και σος καραμέλας.
  10. Κάθε φορά που το σερβίρουμε, ζεσταίνουμε όσα κομμάτια θέλουμε σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε κανονικό φούρνο, μέχρι να ζεσταθούν ελαφρά και να γίνει ξανά ημίρρευστο το εσωτερικό τους.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή