Πατάτες φούρνου με μέλι, σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο

Πατάτες φούρνου με μέλι, σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο

Εμπλουτίστε τις κλασικές πατάτες φούρνου με αμυγδαλοβούτυρο, μέλι και σκόρδο και σερβίρετε αυτή τη λιχουδιά ως συνοδευτικό ψητού ή ως μεζέ, συνοδεύοντας με κρασί.

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10′ προετοιμασία

1 ώρα και 10′ ψήσιμο

1 ώρα αναμονή

Σύνολο: 2 ώρες και 20′

Υλικά

Μερίδες: 8

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις πατάτες φούρνου με μέλι, σκόρδο και αμυγδαλοβούτυρο, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά, καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου για να μαριναριστούν.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνουμε ένα ευρύχωρο ταψί.
  3. Αδειάζουμε τις πατάτες με τη μαρινάδα, τις τακτοποιούμε στο ταψί σε μονή στρώση και τις ψήνουμε για 40 λεπτά.
  4. Ξεφουρνίζουμε και με ξύλινη σπάτουλα τις ξεκολλάμε προσεκτικά από το ταψί (οι περισσότερες θα έχουν κολλήσει ελαφρά).
  5. Τις αναποδογυρίζουμε και φουρνίζουμε για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν όμορφα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή