Νηστίσιμο ρυζόγαλο φούρνου με γάλα αμυγδάλου και χουρμάδες

Νηστίσιμο ρυζόγαλο φούρνου με γάλα αμυγδάλου και χουρμάδες

Αυτό το ρυζόγαλο ψήνεται εξαρχής στον φούρνο και αποκτά ωραία, ελαφρά καβουρδιστή νοστιμιά και πιο πυκνή υφή

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με έμπνευση από την Ανατολή, αυτό το ρυζόγαλο έχει την ιδιαιτερότητα ότι ψήνεται εξαρχής στον φούρνο και αποκτά ωραία, ελαφρά καβουρδιστή νοστιμιά και πιο πυκνή υφή. Επιπλέον, δεν έχει ζάχαρη∙ γίνεται με σιρόπι αγαύης.

15′ προετοιμασία, 1 ώρα και 45′ ψήσιμο, 15′ αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 15′

Υλικά

Μερίδες: 8

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «ρυζόγαλο» φούρνου με γάλα αμυγδάλου, χουρμάδες και άρωμα τριαντάφυλλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 150°C, με αέρα.
  2. Αλείφουμε με λίγο λάδι τον πάτο από ένα τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 20 εκ.
  3. Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε ένα μπολ με βραστό νερό, για 10-15 λεπτά, ώστε να μαλακώσουν.
  4. Τους στραγγίζουμε καλά, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τους ψιλοκόβουμε. Τους μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα σποράκια βανίλιας και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψάκι και σκεπάζουμε σφιχτά με αλουμινόχαρτο. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 45 λεπτά.
  7. Ξεσκεπάζουμε το ταψάκι, ανακατεύουμε καλά το μείγμα, σκεπάζουμε ξανά με το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 45 λεπτά.
  8. Τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει ωραία η επιφάνεια.
  9. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το ρυζόγαλο να κρυώσει ελαφρά.
  10. Το σερβίρουμε με κουτάλι σε πιάτα, περιχύνουμε με λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης και σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα μερικά τριανταφυλλάκια.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή