Φακές σούπα με μάραθο και λίγο ρυζάκι

Φακές σούπα με μάραθο και λίγο ρυζάκι

Οι φακές σούπα είναι από μόνες τους υπέροχες, αλλά συνδυασμένες με ρύζι, όπως εδώ, μετατρέπονται σε ένα γεύμα υψηλής πρωτεϊνικής αξίας. O,τι πρέπει για τις μεγάλες περιόδους νηστείας

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι η εποχή του μάραθου και το άρωμά του φέρνει την άνοιξη στο πιάτο. Αναζητήστε τον άγριο σε ορισμένους πάγκους των λαϊκών αγορών, γιατί έχει ασύγκριτα πιο έντονο άρωμα. Σερβίρετε το φαγητό, αν θέλετε, με καλαμαράκια τηγανητά και τραγανά ή με ψητό χταπόδι και συνοδέψτε με παξιμαδάκια σίκαλης, τουρσιά, ελιές και λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες.

15′ προετοιμασία

40′ μαγείρεμα

Σύνολο: 55′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τη φακές σούπα με μάραθο και λίγο ρυζάκι σε μια βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τις φακές, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα φύλλα δάφνης και 750 ml νερό και ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά, ξαφρίζοντας σχολαστικά.
  2. Όταν το νερό πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τις φακές για 20-25 λεπτά με σκεπασμένη κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι φακές και το ρύζι και να χυλώσει η σούπα.
  4. Λίγα λεπτά πριν αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή