Χοχλιοί με κρεμμύδι και γλυκό κρασί

Χοχλιοί με κρεμμύδι και γλυκό κρασί

Τα σαλιγκάρια είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και λιπαρών οξέων, εφάμιλλων με αυτά των ψαριών. Εδώ τα μαγειρεύουμε με κρεμμύδια, γλυκό κρασί και δεντρολίβανο -υλικά που τους ταιριάζουν γάντι.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

1 ώρα μαγείρεμα

Σύνολο: 1 ώρα και 30′

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τους χοχλιοί με κρεμμύδι και γλυκό κρασί πλένουμε καλά τα σαλιγκάρια και τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με άφθονο κρύο νερό. Το νερό πρέπει να είναι κρύο, γιατί έτσι θα βγουν τα σαλιγκάρια από το κέλυφός τους και όταν το νερό ζεσταθεί, θα ψηθούν και θα μείνουν έξω από αυτό και άρα θα είναι πολύ εύκολο να τα βγάλουμε μετά με το πιρούνι μας.
  2. Τα ζεματίζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να βγάλουν αφρούς.
  3. Επαναλαμβάνουμε το ζεμάτισμα άλλες δύο φορές ή μέχρι να σταματήσουν να αφρίζουν. Τα στραγγίζουμε.
  4. Βάζουμε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν λίγο.
  5. Ρίχνουμε και το σκόρδο και την πάπρικα και σοτάρουμε για ακόμα 1 λεπτό.
  6. Προσθέτουμε τα κρασιά και αφήνουμε 2-3 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  7. Ρίχνουμε τα σαλιγκάρια, τα υπόλοιπα μπαχαρικά, τη δάφνη και νερό ίσα να καλυφθούν τα υλικά.
  8. Αλατοπιπερώνουμε και, μόλις κοχλάσει καλά το υγρό, μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά έως 1 ώρα ή μέχρι να μελώσει το φαγητό.
  9. Περίπου 20 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και το δεντρολίβανο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT