Νηστίσιμα scones με ταχίνι και σοκολάτα

Νηστίσιμα scones με ταχίνι και σοκολάτα

Τα γνωστά σκωτσέζικα scones σε μια πιο τολμηρή εκδοχή, με ταχίνι (!) και κομματάκια σοκολάτας. Είναι αφράτα και πολύ αρωματικά και συνοδεύουν έξοχα τον καφέ.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

25′ προετοιμασία

10′ μαγείρεμα

Σύνολο: 35′

Υλικά

Τεμάχια: 14

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα scones με ταχίνι και κομματάκια σοκολάτας, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ καλά το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το αλάτι, τη ζάχαρη καρύδας και το μπέικιν πάουντερ.
  2. Προσθέτουμε το κρύο βούτυρο και το τρίβουμε στο μείγμα με τα δάχτυλά μας, μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα ψιχουλιαστό, σαν βρεγμένη άμμο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το ταχίνι και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά με ελαστική σπάτουλα, μέχρι να φτιάξουμε μια μαλακή και ομοιογενή ζύμη.
  4. Τέλος, ρίχνουμε τα κομματάκια (ή τις σταγόνες) κουβερτούρας και ζυμώνουμε για λίγο, μέχρι να σκορπίσουν στη ζύμη ομοιόμορφα.
  5. Την πλάθουμε σε μπάλα, τη βάζουμε ανάμεσα σε δύο μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε χοντρό και στρογγυλό φύλλο με πάχος περίπου 3 εκ. Τη μεταφέρουμε (μαζί με τις λαδόκολλες) στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  6. Τη βγάζουμε και αφαιρούμε την επάνω λαδόκολλα. Με κοφτερό μαχαίρι την κόβουμε σε 8 τρίγωνα κομμάτια σαν πίτσα, χωρίς να τα απομακρύνουμε μεταξύ τους, και βάζουμε στην κατάψυξη για 10 λεπτά.
  7. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, κατά προτίμηση στη λειτουργία του αέρα.
  8. Φουρνίζουμε και ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι τα scones να αποκτήσουν χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Μυστικά

Συντηρούνται σκεπασμένα εκτός ψυγείου για 2 ημέρες, ενώ στο ψυγείο αντέχουν έως 5 ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή