Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους

Μπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους

Ένα θρεπτικό και γευστικό σνακ χωρίς ζάχαρη για να πάρετε στο γραφείο ή τα παιδιά στο σχολείο.

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

5 ώρες αναμονή

Σύνολο: 5 ώρες και 20′

Υλικά

Κομμάτια: 16

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις μπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους, πολτοποιούμε τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν πάστα. Αν δεν συμβεί αυτό, προσθέτουμε ελάχιστο λάδι στο μπλέντερ.
  2. Αναμειγνύουμε τη βρόμη, τους ξηρούς καρπούς, το σουσάμι και όλους τους άλλους σπόρους σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Προσθέτουμε την κανέλα, το κακάο (αν το βάλουμε), την πάστα χουρμά και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ή με το χέρι.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε ξανά, ώστε να σκορπίσουν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα.
  5. Στρώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20 x 20 εκ. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και με την παλάμη μας το πιέζουμε πολύ καλά προς τα κάτω.
  6. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 5 ώρες, ώστε να σφίξει και να σταθεροποιηθεί.
  7. Κόβουμε σε μακρόστενες μπάρες και σερβίρουμε τις μπάρες δημητριακών με χουρμάδες και σπόρους.

Μυστικά

Αν το μείγμα μάς φαίνεται πολύ στεγνό και τα υλικά δεν κολλάνε μεταξύ τους, προσθέτουμε λίγους ακόμα πολτοποιημένους χουρμάδες και αμυγδαλοβούτυρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 50.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή