Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια

Μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια

Απολαυστικές νηστίσιμες μπάρες με σοκολάτα κουβερτούρα και αποξηραμένα φρούτα για ένα τονωτικό σνακ μέσα στη μέρα, στο σπίτι ή στο γραφείο.

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

20′ προετοιμασία

Σύνολο: 20′

Υλικά

Κομμάτια: 8-12

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις μπάρες βρώμης με σοκολάτα και ξερά κεράσια: Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε καλά τις καβουρδισμένες νιφάδες βρώμης, τα αποξηραμένα κεράσια (ή όποιο φρούτο επιλέξουμε) και το αλάτι.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι μέχρι να κοχλάσει και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 1 λεπτό. Πρέπει οπωσδήποτε να βράσει, αλλιώς δεν θα σταθεροποιηθούν οι μπάρες.
  3. Το αφήνουμε να κρυώσει για 2 λεπτά, το προσθέτουμε στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε ξανά.
  5. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει χλιαρό προς κρύο και προσθέτουμε την κουβερτούρα, ανακατεύοντας για να σκορπίσουν τα κομμάτια της ομοιόμορφα.
  6. Στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μικρό τετράγωνο ταψάκι με μήκος πλευράς 12 εκ. και αδειάζουμε εκεί το μείγμα, στρώνοντάς το ομοιόμορφα.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει σε ένα δροσερό σημείο (κατά προτίμηση όχι στο ψυγείο) και αφού σταθεροποιηθεί, το κόβουμε σε μακρόστενες ή τετράγωνες μπάρες.
  8. Τις φυλάσσουμε για αρκετές ημέρες σε μέρος δροσερό, σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 217.

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή