Γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο

Γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο

Η Νένα έχει κέφια και έφτιαξε ένα γιουβέτσι εν τάχει, στην κατσαρόλα, με φιλέτο κοτόπουλου. Μούρλια το ’κανε…

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νένα έχει κέφια και έφτιαξε ένα γιουβέτσι εν τάχει, στην κατσαρόλα, με φιλέτο κοτόπουλου. Μούρλια το ’κανε…

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
  •  2 δαφνόφυλλα
  •  5 κόκκοι μπαχάρι, τριμμένοι στο μύλο μπαχαρικών
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  •  700 γρ. φιλέτα από μπούτι κοτόπουλου, κομμένα σε 2 κομμάτια το καθένα
  •  1/2 φλιτζ. τσαγιού ούζο ή λευκό ξηρό κρασί
  •  3 μέτριες ντομάτες, τριμμένες
  •  1 πακέτο κριθαράκι ψιλό
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο ή ξερό δεντρολίβανο ή μαντζουράνα ή ρίγανη
  •  600 ml ζεστός ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντρολίβανο, αρχικά αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο.
  2. Στη συνέχεια, το βάζουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το κρεμμύδι, λίγο αλάτι, τη δάφνη, το μπαχάρι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά, χωρίς λάδι, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  4. Μόλις αρχίσει να κολλάει το κρεμμύδι, δηλαδή μετά από περίπου 1 λεπτό, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 3 λεπτά.
  5. Προσθέτουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα ροδίζουμε και από τις δύο πλευρές, για 3 – 4 λεπτά συνολικά.
  6. Σβήνουμε με το ούζο ή το κρασί και, όταν εξατμιστεί, προσθέτουμε την ντομάτα.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει βράση και προσθέτουμε το κριθαράκι, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το δεντρολίβανο (ή τη μαντζουράνα ή τη ρίγανη). Ανακατεύουμε καλά.
  8. Προσθέτουμε τα 2/3 του ζωμού ή του νερού.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στη χαμηλότερη βαθμίδα της εστίας μας και σιγομαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για περίπου 15 λεπτά, ανακατεύοντας πότε-πότε και προσθέτοντας υγρό, αν και όταν χρειάζεται, μέχρι να γίνει το κριθαράκι.
  10. Αφαιρούμε τα δαφνόφυλλα.
  11. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε, το γιουβέτσι κατσαρολάτο με κοτόπουλο και δεντροίβανο, αμέσως και συνοδεύουμε με ζυμαρικό.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή