Μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού

Μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού

Για ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και για πρωινό σερβίρουμε αυτά τα λαχταριστά μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού.

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για ελαφρύ επιδόρπιο αλλά και για πρωινό σερβίρουμε αυτά τα λαχταριστά μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού.

Υλικά

  •  2 μήλα στα τέσσερα
  •  1 ξύλο κανέλας
  •  1 κουτ. σούπας σκόνη κακάο
  •  2 κουτ. σούπας μέλι
  •  1 κουτ. σούπας ταχίνι
  •  καβουρδισμένα αμύγδαλα για το πασπάλισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μήλα ποσέ με σάλτσα ταχινιού, ξεκινάμε κόβοντας τα μήλα στα τέσσερα, όπως είναι με τη φλούδα και τα κουκούτσια, και τα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
  2. Ρίχνουμε το ξύλο κανέλας και λίγο νερό, τόσο ώστε να μην καλύψει τα μήλα εντελώς, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε για 12 λεπτά.
  3. Βγάζουμε τα μήλα σε μπολ και βράζουμε λίγο ακόμα τα ζουμιά από το κατσαρολάκι για να δέσει η σάλτσα.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα τη σκόνη κακάο, το μέλι και το ταχίνι και ανακατεύουμε καλά.
  5. Σερβίρουμε τα μήλα σε 2-3 μπολάκια, περιχύνουμε με τη σάλτσα ταχινιού και πασπαλίζουμε με τα καβουρδισμένα αμύγδαλα.

Μυστικά

Σερβίρουμε μαζί με τσάι της αρεσκείας μας, βρασμένο με φλούδες πορτοκαλιού και 1 ξύλο κανέλας, για πιο πλούσια γεύση.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή