Aλμυρό κέικ με τσένταρ, κασέρι Ξάνθης και θυμάρι

Aλμυρό κέικ με τσένταρ, κασέρι Ξάνθης και θυμάρι

Τέλειο για πρωινό ή ως σνακ. Αυτό το αλμυρό κέικ με τσένταρ, κασέρι Ξάνθης και θυμάρι το φτιάχνουμε ξανά και ξανά.

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

30′ προετοιμασία

40′ ψήσιμο

Σύνολο: 1 ώρα και 10′

Υλικά

Τεμάχια: για 2 μέτριες παραλληλόγραμμες φόρμες ή 1 μεγάλη στρογγυλή

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αλμυρό κέικ με τσένταρ, κασέρι Ξάνθης και θυμάρι, αρχικά ανακατεύουμε, σε ένα βαθύ μπολ, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι, το θυμάρι και τα τυριά.
  2. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το γάλα, το κρεμμύδι, το σχοινόπρασο, το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια αφράτη ζύμη για κέικ.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C και λαδώνουμε τη φόρμα (ή τις φόρμες) για κέικ.
  6. Ρίχνουμε τη ζύμη στη φόρμα, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να φουσκώσει. Ελέγχουμε τρυπώντας με ένα μαχαίρι ή μια οδοντογλυφίδα. Αν βγουν στεγνά, είναι έτοιμο το κέικ, διαφορετικά ψήνουμε για λίγο ακόμη.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή