Κεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα

Κεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξτρα αρωματικοί και αφράτοι κεφτέδες. Μία συνταγή από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα.

15′ προετοιμασία, 30′ τηγάνισμα, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 45′

Υλικά

Μερίδες: 6 μερίδες / 20 – 25 τεμάχια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
  4. Πλάθουμε οβάλ κεφτέδες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, χωρίς να τους αλευρώσουμε, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.

Με τι κρασί ταιριάζει: Αναζητήστε ένα κυπριακό κρασί, ένα ωραιότατο Ξινιστέρι.

Πηγή: gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή