Εξτρα αρωματικοί και αφράτοι κεφτέδες. Μία συνταγή από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα.
15′ προετοιμασία, 30′ τηγάνισμα, 2 ώρες αναμονή, Σύνολο: 2 ώρες και 45′
Υλικά
Μερίδες: 6 μερίδες / 20 – 25 τεμάχια
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε κεφτέδες από την Κύπρο, με χοιρινό κιμά, πατάτα, κύμινο και κανέλα, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο μετρημένο λάδι, σε χαμηλή φωτιά, για 4-5 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ μαζί με το λάδι και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα για 2 ώρες στο ψυγείο, να σφίξει.
- Πλάθουμε οβάλ κεφτέδες. Ρίχνουμε λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι μέχρι να φτάσει τα 2/3 του σκεύους και τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις, χωρίς να τους αλευρώσουμε, σε δυνατή φωτιά, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Τους στραγγίζουμε και σερβίρουμε με γιαούρτι αρωματισμένο με φρέσκο ψιλοκομμένο δυόσμο.
Με τι κρασί ταιριάζει: Αναζητήστε ένα κυπριακό κρασί, ένα ωραιότατο Ξινιστέρι.
Πηγή: gastronomos.gr