Κεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ γαλοπούλας με ψητά ντοματίνια και σάλτσα γιαουρτιού

Κεμπάπ γαλοπούλας γεμάτο με τα πλούσια αρώματα των μπαχαρικών και με την συνοδεία δροσερής σάλτσας γιαουρτιού.

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεμπάπ γαλοπούλας γεμάτο με τα πλούσια αρώματα των μπαχαρικών και με την συνοδεία δροσερής σάλτσας γιαουρτιού.

Υλικά

Κομμάτια: 8

Για τα κεμπάπ

  •  600 γρ. κιμάς από στήθος γαλοπούλας, περασμένος, χωρίς την πέτσα, μία φορά από το χοντρό κόσκινο *
  •  1 μέτριο κρεμμύδι, χοντροτριμμένο
  •  60 γρ. παξιμάδι ολικής άλεσης, τριμμένο στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει σκόνη
  •  1/2 φλιτζ. φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
  •  1 ασπράδι αυγού
  •  1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι
  •  1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα καυτερή
  •  1/2 κουτ. γλυκού καπνιστή πάπρικα (σε μπαχαράδικα) ή γλυκιά
  •  1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού κάρι
  •  30 ml ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το ταψί
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  •  180 γρ. γιαούρτι αγελάδας με 2% λιπαρά
  •  2 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  •  τα φύλλα από 4 κλωνάρια φρέσκο δυόσμο ή 1 κουτ. σούπας ξερό δυόσμο, κοπανισμένο
  •  το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  σκελίδα σκόρδο, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
  •  30 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το σερβίρισμα

  •  8 αραβικές πίτες
  •  20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεμπάπ για 10 λεπτά, μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
  2. Αν το μείγμα κολλάει στα χέρια μας, προσθέτουμε 4-5 κουτ. σούπας παγωμένο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα.
  3. Χωρίζουμε τον κιμά σε 8 κομμάτια, τα οποία πλάθουμε σε μακρόστενα κεμπάπ πάχους περίπου 3 εκ. και μήκους 6 εκ.

Ψήσιμο σε ψησταριά

  1. Λαδώνουμε ελαφρώς τα κεμπάπ και τη σχάρα της ψησταριάς και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου, σε δυνατή φωτιά, για περίπου 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα κεμπάπ σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.
  2. Χρειάστηκαν 6 λεπτά από κάθε πλευρά για να ψηθούν καλά, αλλά να παραμείνουν ζουμερά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά για τη σάλτσα γιαουρτιού.
  4. Πάνω σε κάθε αραβική πίτα βάζουμε 1 κεμπάπ και ντοματίνια, περιχύνουμε με λίγη σάλτσα και συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα.

Ψήσιμο στον φούρνο

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στη δυνατότερη θερμοκρασία.
  2. Λαδώνουμε πολύ καλά τη λαμαρίνα του φούρνου και βάζουμε τα κεμπάπ.
  3. Ψήνουμε στην ψηλότερη σκάλα στο φούρνο για περίπου 10 – 12 λεπτά, γυρίζοντάς τα τακτικά περίπου κάθε 3 λεπτά, μέχρι να ψηθούν και να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.

Μυστικά

* Ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι’ αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατευθείαν από το ψυγείο.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή